Levrek Ceviche
Reklam

Levrek Ceviche

Sevgili 7Deniz Dergisi okuyucuları… Denizden ne çıksa yerim diyorsanız sizlere çok güzel bir tarifimiz var: Levrek Ceviche…

09 Mayıs 2018 - 16:23

Deniz Mahsullü Tarif

Sevgili The Cruise Life okuyucuları… Denizden ne çıksa yerim diyorsanız sizlere çok güzel bir tarifimiz var: Levrek Ceviche… Ceviche (seviçe), yeşil limon (laym) suyu içinde yatırılmak suretiyle ‘pişirilmiş’ çiğ balıklı soğuk yemeklere verilen genel bir isim. Limon suyunda (sitrik asit içinde) belirli bir süre yatan çiğ balığın protein yapısı gevşiyor ve pişmiş bir görüntü alıyor. Latin Amerika’da her ülkenin her şehrinin kendine has bir ceviche spesiyali var. O nedenle ceviche aslında bir yemek tekniği olmanın yanı sıra bir ritüel, bir sürekli fark yaratma tabanı. O nedenle bir kez temel tekniği kavrarsanız siz de kendi adınıza çok farklı ceviche’ler geliştirebilirsiniz.


Levrek Ceviche

(4-5 Kişilik)
Hazırlama Süresi: 1 Saat
Toplam Süre: 1 Saat 10 Dk

Malzemeler:

·150 gr küp küp doğranmış levrek fileto

·4 adet lime veya limonun suyu

·1/4 küp küp doğranmış mango

·1/4 küp küp doğranmış kırmızı dolmalık biber

·1/4 küp küp doğranmış sarı dolmalık biber

·1/4 küp küp doğranmış avokado

·1 adet ince kıyılmış küçük boy kırmızı soğan

·1 tatlı kaşığı tuz  

·1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze kişniş


Süslemek İçin:

·Birer tatlı kaşığı halka halka doğranmış yeşil ve kırmızı Jalapeno biber

·2 yemek kaşığı zeytinyağı


Hazırlanışı:

1.Levrekleri bir saat limon suyunda bekletin.

2.Limon suyunu süzün ve diğer bütün malzemeleri üzerine döküp karıştırın.

3.Kırmızı ve yeşil Jalapeno biberler ile süsleyip servis edin.


Afiyet olsun.


THE CRUISE LIFE

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Uzakrota Travel Summit turizm sektöründen tam not aldı
Uzakrota Travel Summit turizm sektöründen tam not aldı
Setur Marinaları 3 farklı fuarla 3 farklı şehirde
Setur Marinaları 3 farklı fuarla 3 farklı şehirde